Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
mleko 1 l
jabłka 1 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować na sypko na mleku z odrobiną soli przez 15 minut. Jabłka umyć, obrać i wydrążyć gniazda nasienne, a następnie potrzeć je na tarce z grubymi oczkami, dodać cynamon i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć : warstwę ryżu, warstwę jabłek, a na koniec znów ryż.
Zapiec w piekarniku do zrumienia ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak