Ryż sushi

Ryż sushi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szklanka
  • ocet winny

    1,1/2 łyżki
  • sok z cytryny

    1,1/2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • ryż

    (drobnoziarnisty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Doprowadzamy wodę do wrzenia i wsypujemy ryż. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy tak długo, aż ryż wchłonie cały płyn. Wlewamy do drugiego rondelka ocet i sok z cytryny, wsypujemy cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia. Wymieszać płyn z ryżem i odstawić aż do wchłonięcia. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat