Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze zapiekane w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 50 dag
mąka 1/3 szklanki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 150 ml
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze zapiekane w śmietanie

Kroki postępowania

1
Rydze oczyścić i obgotować przez 5 minut w wodzie. Po ugotowaniu wycedzić, panierować w mące i oprószyć solą. Podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Rydze zapiekane w śmietanie foto
2
Rydze oczyścić i obgotować przez 5 minut w wodzie. Po ugotowaniu wycedzić, panierować w mące i oprószyć solą. Podsmażyć na maśle. Wymieszać.
Krok 2 - Rydze zapiekane w śmietanie foto
3
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku, do zredukowania się śmietany.
Krok 3 - Rydze zapiekane w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.11.2013 21:25
ja też uwielbiam rydze:-)
bog.sa 07.11.2013 15:15
uwielbiam rydze
iwi 07.11.2013 14:10
Moje jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak