Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze solone

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1,5 kilograma
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 0,3 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze solone

Rydze dokładnie oczyszczamy ale nie myjemy i układamy wierzchem do góry w kamiennym naczyniu. Każdą warstwę przesypujemy solą, posiekaną cebulą oraz oprószamy pieprzem. Ponownie posypujemy solą (w ten sposób zapobiegniemy psuciu się cebuli). Przykrywamy denkiem i obciążamy. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak