Ewa

Rybne curry na mleczku kokoswym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • drobno posiekane ząbki czosnk

    2
  • olej do smażenia

  • laska cynamonu

  • curry

    0,5 łyżeczki
  • ostrego sosu chili

    kilka kropel
  • wyfiletowane pomidory

    3
  • świeżej kolendry

    garść
  • sól

  • pieprz

  • filet z dorsza

    500 g
  • imbir

    2 cm
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • mleczko kokosowe

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucamy laskę cynamonu i chwilkę smażymy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebula się lekko zeszkli dodajemy utarty w moździerzu w odrobinie wody czosnek z imbirem. Chwilę smażymy, żeby woda odparowała. Dodajemy kurkumę, chili oraz curry. Po chwili dorzucamy posiekane pomidory. Całość chwilkę dusimy, następnie zalewamy mleczkiem kokosowym. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Całość gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę. Podajemy z ryżem lub pieczywem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 22.11.2013 23:33
jeśli jest carry to coś dla mnie ;)
Olga_SK 10.10.2013 13:03
Ależ to musi być smakowite :)
Mniam 10.10.2013 11:23
Jakie to musi być pyszne!
Janina 10.10.2013 09:40
Ciekawy przepis;)
msmors 10.10.2013 09:38
takiego jeszcze nie robiłam
Konczi 10.10.2013 09:27
to musi być pycha
elka72 10.10.2013 09:01
Bardzo aromatyczne,mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat