Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 4 filety
sok z cytryny do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuki
masło- do kraszenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z papryką

Kroki postępowania

1
Filety pokroić na mniejsze porcje, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Papryki pokroić w cienkie paseczki, cebulę w talarki.
Krok 1 - Ryba z papryką foto
2
Rybę układać w naczyniu żaroodpornym, posypać paprykami i cebulą. Położyć na wierzch kilka wiórek masła.
Krok 2 - Ryba z papryką foto
3
Piec pod przykryciem przez 30 minut w temp. 190 stopni.
Krok 3 - Ryba z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 07.12.2013 21:59
bardzo fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak