Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
Wywar: 7 szkl
masło 4 dkg
mąka 4 dkg
śmietana 12 dkg
wino wytrawne 0.5 szkl
pietruszka 1 natka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z natką pietruszki

Rybę oczyścić, pokrajać na porcję, Do gotującego sie wywaru wkładamy przygotowaną rybę, gotować ok 25 min. W osobnym rondelku ,z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją częścią wywaru, dodać śmietanę oraz wino, dodać sól do smaku, pod sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, Rybę wyjąć z wywaru na salaretkę, zalewamy gorącym sosem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 17.12.2012 17:13
zdrowa i smaczna rybka
Wafelek2601 30.07.2012 10:33
Smaczna
Łukasz15 27.07.2012 08:46
Pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak