Ryba z kawałkami ananasa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag filetów z ryby

  • 1 cebulka

  • pół czerwonej papryki

  • 4 łyżki sosu sojowego

  • 1/3 szklanki octu winnego

  • 3 łyżki sosu pomidorowego

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • 3 łyżeczki mąki

  • 2 łyzki wody

  • sól, pieprz

  • sok ananasowy

    1/3 szklanki
  • ananas

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę przyprawić.Sok ananasowy wymieszać z octem, sosem sojowym oraz pomidorowym po czym dodać mąkę połączoną z wodą oraz posiekaną paprykę, cebulkę i pietruszkę.Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania, wówczas wrzucić jeszcze ananasa i przez chwilę trzymać na ogniu.
W między czasie filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać je sosem.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i smażyć ok.35 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat