Ryba w tatarskim sosie

Ryba w tatarskim sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    500 g
  • jogurt naturalny

    200 g
  • majonez

    200 g
  • groszek konserwowy

    mała puszka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • pieczarki marynowane

    kilka szt
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba w tatarskim sosie

Rybę pokroić na kawałki i ugotować w wodzie z dodatkiem wegety lub na parze, około 10 minut ( uważać aby się nie rozgotowała).Wystudzić i ułożyć na półmisku.

Majonez połączyć z jogurtem, dodać groszek, pokrojone w kostkę jajko i grzybki, doprawić do smaku solą i pieprzem.Sosem polać rybę, dowolnie udekorować półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

goofy9 27.12.2013 22:27
świetny przepis
natalia.doradca 08.10.2013 11:12
smaczna rybka
marta19 07.10.2013 22:25
uwielbiam ;)
Pyszota 07.10.2013 21:36
musi super smakować
Ela_K 07.10.2013 21:16
pyyyycha :)
idealme 07.10.2013 21:14
pysznosci :)
paulina2157 07.10.2013 20:56
ciekawy przepis
kokoszka
kokoszka 07.10.2013 20:30
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat