Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pangi 2 filety
musztardy 3 łyżki
tymianku 1 łyżka
bazylji 1 łyżeczka
soku z cytryny 3 łyżeczki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
cytryny 4 plasterki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie musztardowym

Filety oprószyć solą,pieprzem i bazylią.Odstawić na 15 minut. Musztardę przełożyć do miseczki i dodając sok z cytryny wraz z tymiankiem wymieszać.Filety posmarować marynatą musztardową z obu stron.Na blachę wlać olej i ułożyć filety.Obłożyć plastrami cytryny.Zapiec w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak