Ryba w papilotach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet

    50 dag
  • masło roślinne

    2 łyżki
  • sok cytrynowy

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamrożone filety rozmrozić(moczyć w ciepłej wodzie), odsączyć i skropić sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą i pieprzem. Każdą porcję filetów, zawijać szczelnie w kawałki foli aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Tak zapakowane filety ułożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku 45 minut. Po upieczeniu filety wyjąć z folii można podawać z sosem koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat