Ryba w panierce ziemniaczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    2 szt
  • ziemniaki

    500 g
  • limonka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby skropić sokiem z limonki i posypać przyprawą do ryb. Ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Paprykę pokroić w paseczki i poukładać na fawałkach ryby. Oblepić rybę masą ziemniaczaną i usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć kotlety do żaroodpornego naczynia i włożyć do nagrzanego do 200st piekarnika. Piec ok 10min. Można podawać z sosem koperkowym lub pomidorami i pesto bazyliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 01.02.2014 13:51
prezentuje się wspaniale
Rysia 01.01.2014 17:36
Ciekawy przepis.
Kuchenka 01.01.2014 13:33
fajne, pomysłowe
Anna133 01.01.2014 13:30
jeszcze takiej nie jadłam
iwi 01.01.2014 08:32
Smacznie ,,zrobiona'' rybka.
Romanowka 01.01.2014 05:56
bardzo fajny pomysł na panierkę, wygląda super!
Marta1986 01.01.2014 01:02
ależ apetycznie wygląda
Rycerz 01.01.2014 00:24
ciekawy przepis
kasiaw 01.01.2014 00:20
POLECAM ŚWIETNIE SMAKUJE
jasiek 31.12.2013 23:33
pięknie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat