Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona w panierce z mąki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
mąka pszenna
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona w panierce z mąki

Kroki postępowania

1
Rybe rozmrażamy w chłodnej wodzie, tuż po roztopieniu lodu wyjmujemy ryby by nie namokły i ładnie się smażyłu
Krok 1 - Ryba smażona w panierce z mąki foto
2
W miseczce rozbełtujemy jajka oraz przyprawy.
Krok 2 - Ryba smażona w panierce z mąki foto
3
Rybę delikatnie osuszamy recznikiem papierowym, następnie zanurzamy rybę w masie jajecznej z obu stron.
Krok 3 - Ryba smażona w panierce z mąki foto
4
obsypujemy rybe z kazdej strony mąką, następnie znów zanurzamy w jajku i znowu w mące.
Krok 4 - Ryba smażona w panierce z mąki foto
5
Smazymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Ryba smażona w panierce z mąki foto
6
odsączamy na reczniku papierowym.

Smacznego
Krok 6 - Ryba smażona w panierce z mąki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.09.2016 11:32
smaczna rybka
dodi 12.09.2016 11:08
apetyczna rybka
misia123410 12.09.2016 10:59
same pyszności
Małgorzata92 12.09.2016 10:57
Taka najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak