Ryba po portugalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • KIlo filetów z ryby

  • dwa pomidory

  • dwie papryki

  • oliwa

  • sok z cytryny

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól, pieprz do smaku

  • Pół szklanki białego wina

  • chleb czerstwy

    2/3 okruchy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone filety myjemy, suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy paprykę i cukinię, smażymy do al dente.
Filety solimy, posypujemy przyprawami i układamy w żaroodpornym naczyniu, mieszając delikatnie z warzywami i oliwą, na której się smażyły. Dodajemy pokrojone pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 200 C na 20 minut. Potem wlewamy białe wino i posypujemy kruszonką - okruszkami chleba zmieszanymi z oliwą, wstawiamy na 10-15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 20.12.2012 09:15
po portugalsku jeszcze nie robiłam
ben-ka 20.12.2012 08:14
z cukinią nie robiłam rybki.
suzana 15.11.2010 14:58
Nie jadłam jeszcze takiej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat