Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po portugalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KIlo filetów z ryby
dwa pomidory
dwie papryki
oliwa
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól, pieprz do smaku
Pół szklanki białego wina
chleb czerstwy 2/3 okruchy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po portugalsku

Rozmrożone filety myjemy, suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy paprykę i cukinię, smażymy do al dente.
Filety solimy, posypujemy przyprawami i układamy w żaroodpornym naczyniu, mieszając delikatnie z warzywami i oliwą, na której się smażyły. Dodajemy pokrojone pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 200 C na 20 minut. Potem wlewamy białe wino i posypujemy kruszonką - okruszkami chleba zmieszanymi z oliwą, wstawiamy na 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.12.2012 09:15
po portugalsku jeszcze nie robiłam
ben-ka 20.12.2012 08:14
z cukinią nie robiłam rybki.
suzana 15.11.2010 14:58
Nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak