Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 4 płaty
marchew 4 szt
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
margaryna 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w talarki i smażymy na margarynie.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zarumienionej cebulki razem z liściami laurowymi oraz z ziarenkami ziela angielskiego. Wszystko razem dusimy 10 minut.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Dorsza kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Smażymy na oleju.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
4
Do cebuli i marchewki dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup. Mieszamy, następnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
Krok 4 - Ryba po grecku foto
5
Rybę układamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy przygotowaną marchewkę z cebulką. Zapiekamy w piekarniku 15 min w 180 stopniach C.
Krok 5 - Ryba po grecku foto
6
Smacznego !
Krok 6 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 17.01.2014 12:22
pyszna rybka
Barbara777 05.01.2014 12:24
smaczne danie
Michał2 02.01.2014 14:50
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak