Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler mały 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać starte na grubych oczkach tarki marchew, seler i pietruszkę oraz liścia laurowego i ziele angielskie, podsmażyć razem. Dodać przecier wymieszany z 200 ml wody, dusić pod przykryciem kilka minut co jakiś czas mieszając. Doprawić. Dno naczynia wyłożyć częścią warzyw (gorących), na to nałożyć część ryby, przykryć warzywami. Tak robić aż do skończenia składników. Ważne, aby na dnie i na wierzchu były warzywa. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.05.2014 12:27
baaardzo lubię :)
cebula333 18.01.2014 08:44
dobre to jest
Dorian 04.01.2014 22:46
pyszna rybka
romanrafal
romanrafal 03.01.2014 16:59
bardzo dobra,bardzo lubię
Dorota59 02.01.2014 12:09
bardzo lubimy
kate.500 01.01.2014 22:17
bardzo pyszna
gosia56 01.01.2014 12:32
dawno takiej nie robiłam
mela25 01.01.2014 08:41
lubię rybę po grecku
Monika-twin 29.12.2013 12:42
ładnie wyglada
Konczi 29.12.2013 11:14
lubie rybę po grecku
SylwiaMagdaSabin 29.12.2013 11:08
Często robię rybę po grecku.
pajbek 29.12.2013 09:39
Super rybka :-)
Róża1 28.12.2013 23:42
bardzo lubię taką:-)
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 23:31
Uwielbiam rybę po grecku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak