Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
-
pietruszka
-
por
-
koncentrat pomidorowy
-
mąka
-
olej do smażenia
-
jajko
Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku
Kroki postępowania
3 duże filety tilapii
4 marchewki
1/2 pietruszki
1/2 selera
1 por
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
olej
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania
Dekoracja:
natka pietruszki, por, ziele angielskie
Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć warzywa, podlać 1/2 szkl wody, dodać koncentrat i przyprawy i dusić ok 20 minut.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)