Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
marchew 1 kg
cebula 1/2 kg
korzeń pietruszki 4 sztuki
Korzeń selera 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka do panierowania ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę, seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy do zrumienienia. Do garnka kładziemy marchew, pietruszkę, seler, usmażoną cebulę i liście laurowe. Całość podlewamy wodą. Wszystko dusimy od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i cukrem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, panierujemy w mące i smażymy z obu stron na rumiano. Na duży półmisek wykładamy warstwę farszu, następnie kawałki ryby, potem znów farsz i tak do wyczerpania składników. Gotową rybę po grecku wstawiamy do lodówki, aby wszystko się przegryzło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.09.2013 08:05
pyszna rybka
Granita 12.08.2013 03:06
przepis skazany na sukces powodzenia:)
gosia1988 20.04.2013 14:33
uwielbiam taką
misia53 03.04.2013 13:41
taka rybka by mi smakowała
ONY_za_kare 11.02.2013 12:42
pyszna rybka!
Alex_M 18.01.2013 11:56
uwielbiam taka rybke!!
Kate131 18.01.2013 08:57
klasyka zawsze dobra
Henryka2 08.01.2013 15:24
Dobry, klasyczny przepis.
artur7 08.01.2013 11:54
fajne
gosia56 08.01.2013 11:37
pycha
IwonaKa 08.01.2013 11:26
bardzo lubię po grecku,fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak