Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 górne sztuki
wędzona pałka z kurczaka 1 sztuka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
cebula 1/2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
olej do smażenia
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z kurczaka

Z udek wyjąć kość, mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą czosnkową. Z wędzonej pałki ściąć mięso, nałożyć po trochu na przygotowane udka, dołożyć po kawałku cebuli. Zwinąć ruloniki, spiąć wykałaczkami, posypać przyprawą do kurczaka. Obsmażyć je na oleju, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok.1 godzinę. Po tym czasie zdjąć przykrywkę, odparować resztę wody, a mięso ponownie przysmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 01.12.2012 22:04
Pięknie przyrumienione. Z pewnością były smaczne.
sunnymood 05.07.2012 09:59
genialne)
Andysz 25.04.2012 21:16
mniam mniam;))
Marybeth
Marybeth 10.11.2011 14:54
pyszności!
Wafelek2601 26.10.2011 10:29
super
Izabela/bella81 23.10.2011 11:41
ciekawy pomysł i bardzo apetyczny wygląd :)
Weronika_eM 04.07.2011 23:04
pyszne
ewasylwia 04.07.2011 11:23
apetycznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak