Ruloniki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 górne sztuki
  • wędzona pałka z kurczaka

    1 sztuka
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • cebula

    1/2 sztuki
  • przyprawa do kurczaka

    wg uznania
  • olej do smażenia

  • woda

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udek wyjąć kość, mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą czosnkową. Z wędzonej pałki ściąć mięso, nałożyć po trochu na przygotowane udka, dołożyć po kawałku cebuli. Zwinąć ruloniki, spiąć wykałaczkami, posypać przyprawą do kurczaka. Obsmażyć je na oleju, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok.1 godzinę. Po tym czasie zdjąć przykrywkę, odparować resztę wody, a mięso ponownie przysmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 01.12.2012 22:04
Pięknie przyrumienione. Z pewnością były smaczne.
sunnymood 05.07.2012 09:59
genialne)
Andysz 25.04.2012 21:16
mniam mniam;))
Marybeth 10.11.2011 14:54
pyszności!
Wafelek2601 26.10.2011 10:29
super
Izabela/bella81 23.10.2011 11:41
ciekawy pomysł i bardzo apetyczny wygląd :)
Weronika_eM 04.07.2011 23:04
pyszne
ewasylwia 04.07.2011 11:23
apetycznie wyglądaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat