Ruloniki naleśnikowe z waniliowym serkiem i musem jabłkowo-gruszkowym

Ruloniki naleśnikowe z waniliowym serkiem i musem jabłkowo-gruszkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek waniliowy

    450 g
  • mąka pszenna

    150 g
  • cukier drobny

    150 g
  • mleko

    200 ml
  • olej

    50 ml
  • jabłko

    2 szt.
  • gruszka

    2 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

  • rodzynki

  • woda gazowana

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do naczynia wlać mleko i olej. Dodać przesianą mąkę pszenną, 50 g drobnego cukru, jaja oraz szczyptę soli. Połączyć składniki. Ciasto naleśnikowe wstawić na pół godziny do lodówki.

Do ciasta dodać wodę mineralną. Dobrze rozgrzać patelnię. Smażyć rumiane naleśniki.

Owoce obrać i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć na patelnię. Posypać po wierzchu pozostałym cukrem. Smażyć 15 minut. Przestudzić i zmiksować przy użyciu blendera (mus nie musi mieś idealnie gładkiej konsystencji).

Na każdym naleśniku ułożyć po porcji serka waniliowego i musu jabłkowo-gruszkowego. Zwinąć naleśniki w rulony.

Przed podaniem posypać rodzynkami i oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysiek 05.08.2013 15:55
Zrobiłam i żona była zadowolona ! polałem wszystko jeszcze syropem gruszkowym (paoli) polecam
TyTaN 08.10.2012 18:02
fajny przepis
Iwusia 01.02.2012 01:00
smakowite :)
MAR3STA 21.01.2012 22:00
świetne
Agnieszka_B 21.01.2012 07:32
Czasem się uda:)
caralajna 20.01.2012 20:56
nie wiedziałam, że można takie eleganckie naleśniki wysmażyć
artur7 20.01.2012 09:25
mniam
Monika111 20.01.2012 08:33
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat