różowa sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    5 sztuk
  • szynka wędzona

    35 dag
  • Buraczki domowe

    1/2 słoika
  • zielony groszek

    1 puszka
  • makaron świderki

    35 dag
  • olej

    1/5 szklanki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać i pokroić na kawałki, zalać olejem i wstawić do lodówki na 3 godziny.Makaron ugotować w osolonej wodzie.Przelać zimną wodą , ostudzić.Szynkę pokroić w wąskie paseczki.Buraki i groszek osączyć z zalewy , buraki pokroić w kostkę.Osączony matiasy połączyć z makaronem, szynką,burakami i groszkiem,doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat