Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Rozgrzewający forszmak

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
40 dag
udka
3
włoszczyzna
ogórki konserwowe
4
papryka konserwowa
10 dag
przecier pomidorowy
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający forszmak

Udka i pokrojoną włoszczyznę zalać wodą, ugotować rosół. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć pokrojoną paprykę i ogórki. Oddzielnie usmażyć pokrojone pieczarki. Mięso z udek pokroić, ponownie włożyć do rosołu. Dodać podsmażone warzywa i pieczarki oraz przecier. Gotować kwadrans. Zagęścić zasmażką z mąki, zagotować i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak