Rozgrzewający forszmak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • udka

    3
  • włoszczyzna

  • ogórki konserwowe

    4
  • papryka konserwowa

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • olej

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka i pokrojoną włoszczyznę zalać wodą, ugotować rosół. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć pokrojoną paprykę i ogórki. Oddzielnie usmażyć pokrojone pieczarki. Mięso z udek pokroić, ponownie włożyć do rosołu. Dodać podsmażone warzywa i pieczarki oraz przecier. Gotować kwadrans. Zagęścić zasmażką z mąki, zagotować i przyprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat