Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    500 gram
  • pierś z indyka

    400 gram
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szczypta
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • soczewica czerwona

    250 (połówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wsypałam szklankę czerwonej soczewicy . Dodałam ziele angielskie liść laurowy . Pierś z indyka pokroiłam w kawałki ( kostkę paski nie ma znaczenia) i dodałam do zupy gotowałam 40 minut i dodałam rozmrożone ugotowane grzyby leśne i czosnek pokrojony w plasterki zupa nabrała gęstości i smaku. Doprawiłam szczypta kucharka i soli morskiej :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 11.04.2013 11:03
Podoba mi sie ten przepis- grzyby i soczewica- lubię takie zestawienie.
Agata/MANTIS-KITCHEN 11.04.2013 06:39
Chyba polubię soczewicę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat