rozgrzewająca czekolada do picia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • czekolada w proszku

    3 łyżeczki
  • Cynamon mielony Prymat

    1 szczypta
  • Kardamon mielony Prymat

    1 szczypta
  • ekstrakt waniliowy

    2 krople
  • bita śmietana w sprayu

    1 łyżka
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowujemy mleko. Czekoladę rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody i dodajemy do gotującego się mleka (jeśli używamy czekolady w tabliczce łamiemy ją na kawałki wrzucamy do ciepłego ale nie wrzącego mleka). Doprawiamy cynamonem, kardamonem oraz wanilią. Ewentualnie dosładzamy według uznania. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i odrobiną czekolady lub cynamonu.
Wiktoria29
czekoladę w proszku można zastąpić 1/2 tabliczki czekolady

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AgaS10 07.02.2015 20:06
super...tylko robić i pić:)
Cynamonka 07.02.2015 20:05
Uwielbiam pić taką w zimowe, śnieżne wieczory. Do tego książka, fajna muzyka i wieczór idealny :D
as28 07.02.2015 18:35
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat