Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda gazowana
300 mililitrów -
grejpfrut różowy
2 sztuki -
cytryna
1/2 sztuki -
Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie -
Kardamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
lód
Przepis i sposób przygotowania Grejpfrutowa lemoniada z kardamonem
1. Cukier ze skórką cytryny oraz kardamon zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy aż cukier się rozpuści.
2. Wyciskamy sok z grejfruta i cytryny. Sprawdź jak wycisnąć sok z cytrusów bez pestek pod linkiem.
3. Mieszamy wyciśnięty sok, wodę z cukrem i kardamonem, a następnie zalewamy gazowaną wodą.
4. Lemoniadę należy schłodzić przed podaniem w lodówce lub dodać kostki lodu.
Komentarze (0)