Grejpfrutowa lemoniada z kardamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Przepis dla wielbicieli grejpfrutów, czyli cytrusowa lemoniada z sokiem grejpfrutowym i szczyptą egzotycznego kardamonu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda gazowana

    300 mililitrów
  • grejpfrut różowy

    2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • Kardamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • lód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukier ze skórką cytryny oraz kardamon zalewamy odrobiną gorącej wody i mieszamy aż cukier się rozpuści.

2. Wyciskamy sok z grejfruta i cytryny. Sprawdź jak wycisnąć sok z cytrusów bez pestek pod linkiem.

3. Mieszamy wyciśnięty sok, wodę z cukrem i kardamonem, a następnie zalewamy gazowaną wodą.

4. Lemoniadę należy schłodzić przed podaniem w lodówce lub dodać kostki lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat