Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z pomidorami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
pomidor 0,5 szt
ser feta 2-3 dag
oliwki zielone 1-2 łyżki
sos winegret 1-2 łyżki

Porada

Roszponka z serem feta i pomidorami z dodatkiem oliwek i orzechów nerkowca to smaczna i zdrowa przekąska.

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z pomidorami i serem

Roszponkę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni, ostudzić.

Umytego pomidora pokroić na kawałeczki, ser feta w kostkę. Na liście roszponki wyłożyć pomidora, ser i osączone oliwki. Posypać prażonymi orzechami i skropić sosem winegret.

Podawać od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.12.2016 22:46
dobra i zdrowa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak