Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z mozzarellą i oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

roszponka 2 garście
suszone pomidory 3-5 sztuk
oliwki zielone 10 sztuk
pomidor 1-2 sztuki
mozzarella 60 gram
cebula biała 1/2 sztuki

Dressing

oliwa 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z mozzarellą i oliwkami

Roszponkę opłukać i osuszyć. Pokroić suszone pomidory. Oliwki przekroić na pół. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Pół kulki mozzarelli pokroić w kostkę. Pomidora pokroić w plastry.
Przygotować dressing. Wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i przyprawą do sałatek. Ząbek czosnku obrać i przecisnąć przez praskę.
Polać sałatkę dressingiem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 05.05.2015 22:16
fajna , smaczna sałatka!!
agataw1990 05.05.2015 20:58
Pycha, smaczna i zdrowa:)
gosia1988 05.05.2015 20:13
szybko i smacznie
Betina#45 05.05.2015 19:57
Świetny przepis ;)
Adamorek 05.05.2015 17:59
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak