Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek na niedzielę

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa z kaczki 1
włoszczyzna (bez kapusty) 1
szponder wołowy 1
cebula 2
woda
pieprz
natka pietruszki 1
sól do smaku
ziele angielskie 5
Liść laurowy suszony Prymat 4
serca drobiowe
rosół wołowy
wiórki kokosowe drobiowa
przyprawa uniwersalna

Porada

Bardzo ważne jest gotowanie na maleńkim ogniu aby nasz rosół nie zrobił się biały i mętny, jedną cebulę daję surową a drugą opalam na gazie(można również zapiec w piekarniku).

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek na niedzielę

Mięso myjemy i oczyszczam, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na mały palnik. Zbieramy szumowinę po czym dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszka, por, seler, liście selera, cebula oraz kilka ziaren ziela angielskiego i kilka listków laurowych(jeśli ktoś lubi można dodać również kapustę). Po około godzinie dodaję przyprawy sól, pieprz, kostki rosołowe, warzywko. Całość gotujemy na bardzo małym ogniu przez około 3-4 godziny. Podajemy z makaronem typu nitki posypane posiekaną natką pietruszki :)
Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak