rosół z makaronem i serem twarogowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    1 l
  • makaron

    160 g
  • por

    40 g
  • margaryna

    40 g
  • sól

  • pieprz

  • twaróg

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru dodaję makaron, sól i gotuję. Pory kroję w krążki. Ser twarogowy rozgniatam widelcem. Kiedy makaron jest miękki, dodaję ser i pora i wszystko zagotowywuję. Przyprawiam zupę solą i pieprzem, a na końcu dodaję margarynę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 15.08.2012 20:10
tania, sycąca zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat