rosól z gęsi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korpus z gęsi

  • podroby z gęsi (wątroba, żołądek, serce)

  • szyja z gęsi

  • marchew

    2-3 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    kawałek
  • por

    kawałek
  • cebula

    1
  • natka pietruszki

  • seler nać

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso obrałam ze skóry (z niej wytopiłam smalec, by się nic nie zmarnowało) i wrzuciłam je wraz z podrobami do garnka. Gdy się zagotowało ściągnęłam szumy, posoliłam i dodałam włoszczyznę oraz kilka ziaren pieprzu. Cebulę przekroiłam w pół, podsmażyłam na suchej patelni i dopiero wrzuciłam do garnka. Gotowałam do uzyskania rosołu i miękkości mięsa. Na koniec doprawiłam uniwersalną przyprawą warzywną. Ja podaję z makaronem własnej roboty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 05.01.2015 12:43
z gęsi jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat