Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wiejski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 wiejska sztuka
wołowina z kością 300 gram
marchew 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Podajemy tradycyjnie z makaronem nitki.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wiejski

Mięso myjemy i wkładamy do garnka. Gotujemy do momentu aż zacznie wrzeć. Zbieramy z wierzchu tzw. szumowiny (można zmienić wodę ale przy wiejskim kurczaku to nie jest konieczne). Obieramy marchewkę i kroimy ją w plasterki. Pietruszkę po obraniu kroję na pół a selera na większe kawałki, Dodajemy pęczek natki pietruszki który na koniec gotowania wyjmujemy. Cebulę podpalamy na ogniu przez 2-3 minuty i dodajemy do garnka. Gotujemy ok. 2 godzin na małym ogniu. Doprawiamy do smaki solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.01.2015 11:04
uwielbiam taki rosoł
Wafelek2601 27.01.2015 21:21
Nie ma to jak rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak