Rosól jarski z chlebem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • pieprz

    1 szczypta
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • chleb

    1/4 sztuki
  • koper

    0,5 pęczka
  • grzyby suszone

    2 sztuki
  • przyprawa do zup

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i opłukane warzywa pokrajać na duże kawałki i udusić z tłuszczem pod przykryciem, podlewając niewielką ilością wody. Następnie zalać je wrzącą wadą, dodać ugotowane osobno i poszatkowane suszone grzyby razem z wywarem; gotować. Warzywa odcedzić, wywar posolić i dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku zmielonym pieprzem, dodać pozostałe przyprawy. Podawać gorący, z dodatkiem posiekanej naci kopru i dużymi kawałkami chleba. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat