Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
ziele angielskie do smaku
cebula 1/2
pieprz do smaku
marchew 1
pietruszka 1
pietruszka zielona do smaku
gęsie udka 1
udka kurczaka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Do garnka wlać wodę. I włożyć oczyszczone udka. Dodać obraną i umytą marchew i korzeń pietruszki pokrojone w paski.Gotować ok 1,5-2 godzin na wolnym ogniu. Cebulę obrać i przysmażyć na ogniu bez oleju. Pod koniec gotowania dodać cebulę do zupy. Natkę pietruszki posiekać drobno i wsypać do rosołu. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 30.10.2012 17:53
smaczny
babajaga1969 28.10.2012 10:40
o, niedzielne pyszne danie:))
artur7 27.10.2012 20:36
fajny dowiódł na niedzielę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak