Rollsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    6 sztuk
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • natka pietruszki

    1 sztuka
  • koper świeży

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • twaróg

    450 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg rozdrabniamy i przekładamy do szklanej miski. Mieszamy wraz z śmietaną. Dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i szczypiorek. Łososia drobno siekamy i dorzucamy. Całość mieszamy i doprawiamy. Placki do tortilli smarujemy naszym twarożkiem i posypujemy szpinakiem i rukolą. Mi wyszło 6 zawiniętych placków. Zawijamy i odkładamy do lodówki na 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 07.11.2013 09:58
bardzo pomysłowe danie:)
agnieszka214 07.11.2013 08:04
ładnie i kolorowo
ana1 07.11.2013 06:58
wyglądają przepysznie
malaczarna23 06.11.2013 21:30
pyszniutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat