Rolady ze schabu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    2 łyżki
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • kabanos

    1 szt
  • mąka

    50 g
  • olej do smażenia

    50 g
  • chrzan ze słoika

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • piprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso rozbić na płaty, posypać solą i pieprzem.
2. Każdy posmarować musztardą.
3. Do środka włożyć:
- pasek ogórka,
- pasek cebuli.
- 0,5 kabanosa.

4. Zawinąć zrazy.
5. Obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
6. Oprószyć mąką i obsmażyć.
7. Przełożyć do rondelka.
8. Dodać kostkę bulionową, łyżkę chrzanu, zalać wodą i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.08.2013 19:11
fantastyczne
Renataj 12.11.2012 18:14
Z kabanosem, musztardą - czyli na pikantnie - SUPER.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat