Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
0,5 kg -
Musztarda chrzanowa Prymat
2 łyżki -
ogórek kiszony
1 szt -
cebula biała
1 szt -
kabanos
1 szt -
mąka
50 g -
olej do smażenia
50 g -
chrzan ze słoika
1 łyżka -
sól
do smaku -
piprz
do smaku -
bulion
1 kostka
Przepis i sposób przygotowania Rolady ze schabu
2. Każdy posmarować musztardą.
3. Do środka włożyć:
- pasek ogórka,
- pasek cebuli.
- 0,5 kabanosa.
4. Zawinąć zrazy.
5. Obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
6. Oprószyć mąką i obsmażyć.
7. Przełożyć do rondelka.
8. Dodać kostkę bulionową, łyżkę chrzanu, zalać wodą i dusić do miękkości.
Komentarze (2)