Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 30 dkg
marchew 1/2 sztuki
pieczarki 2 sztuki
suszone pomidory 2 sztuki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia 1/3 szklanki

Porada

Mięso z indyka należy do najzdrowszych mięs z drobiu. Mięso jest smaczne na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z indyka

Kroki postępowania

1
Opłukane i odsączone z wody płaty mięsa, posypać przyprawą do drobiu,pieprzem i solą.Odstawić na 20 minut.
Krok 1 - Rolady z indyka foto
2
Na płaty mięsa nałożyć stratą marchew,pokrojone pieczarki i suszone pomidory.
Krok 2 - Rolady z indyka foto
3
Mięso z nadzieniem w środku ,zwinąć w roladę.Spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Rolady z indyka foto
4
Rozgrzać olej w naczyniu,ułożyć rolady,dusić po przykryciem około 30 minut.W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.
Krok 4 - Rolady z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.04.2015 11:25
bardzo dobre
IZABELA29 23.04.2015 16:32
przepyszne mięsko
berys18 05.04.2015 18:15
pysznie wygląda
mirosława4 04.04.2015 15:54
zjadłabym :)
misia53 27.03.2015 22:07
ależ smaku nabrałam
IZABELA29 13.03.2015 09:28
chyba się skuszę i kupie indyczka
Beatris 12.03.2015 21:43
Pysznie przygotowane mięsko:)
agnieszka214 12.03.2015 20:55
super smaczne miesko
Ania84 12.03.2015 20:48
pyszne mięsko
irenka 12.03.2015 19:48
fajny przepis, smaczne jedzonko
fotoviderek 12.03.2015 18:46
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak