ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarka

    4 szt
  • szpinak mrożony

    4 szt
  • mozzarella w kulce

    2 szt
  • masło

    2 łyżka
  • czosnek

    2 ząbek
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • margaryna do smażenia

    1/2 szt
  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

    1/2 op
  • schab

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
Użyłam schabu, ale idealne będą również piersi kurczaka lub indyka.


Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć przyprawą do żeberek i odstawić na min. 1 godzinę.



Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.
Krok 2 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem.
Krok 3 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
Ułożyć pokrojoną mozzarellę
Krok 4 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia.
Krok 5 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku.

Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 13.02.2012 20:12
smakowite
stokrotka 13.02.2012 18:38
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat