Roladki z szynki

Roladki z szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    8-10 plastry
  • ser żółty

    8-10 plastry
  • mascarpone

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2-3 szt.
  • papryka

    0,5 szt
  • sól

  • pieprz

  • zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bierzemy plaster sera, kładziemy na nim plaster szynki, na nim twarożek wymieszany z ziołami i doprawiony. Rozkładamy twarożek dosyć grubą warstwą na szynce, a na środek kładziemy słupek kiszonego ogórka albo papryki. Zwijamy całość w rulon i zawijamy w folię spożywcza. Do lodówki na przynajmniej pół godziny. Folię zdejmujemy tuż przed podaniem. Serwujemy z sosem śmietanowo-czosnkowym albo innym w zależności od gustu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat