Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z pstrąga

  • oscypek

  • bazylia świeża

PRZYPRAWY

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto
Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku, a delikatnemu mięsu ryby zachować kształt. Zapraszam na gotowanie rybnych roladek w foliowych papilotach :D

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Krok 2 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto
Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.
Krok 3 - Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem foto
Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*.

* Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty.

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami.

Życzę smacznego! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

IwonaKa 12.03.2016 12:44
wspaniałe,chętnie bym spróbowała
MałaMi89 05.03.2016 22:01
A ja pomysł z folią już testowałam, ale na kiełbaskach cielęco-szpinakowych od SzczypaChili :) i to jest świetna metoda! :) A takie roladki to bym sobie podjadła... w ogóle to jak ja dawno jakiejkolwiek ryby nie jadłam, jutro kupuję!
Bernadeta1 05.03.2016 19:17
pysznie tu u Ciebie, robisz smaki
Agata B 05.03.2016 18:43
smaczny przepis! :)))
Aleksandra/Olcia 05.03.2016 16:03
ooo mniam !
Benita 05.03.2016 15:50
znakomite roladki
Motorek 05.03.2016 15:17
pyszne roladki
ice cubes 05.03.2016 14:59
Wyglądają apetycznie :)
dom-agi 05.03.2016 11:27
Wyglądają obłędnie!
halina17 05.03.2016 10:40
Dobre roladki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat