Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól i pieprz do smaku
papryka żółta 1 sztuka
kostka mięsna 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryką

Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część papryki. Zwinąć roladki, związać nicią. Obsmażyć na oleju. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem. Na koniec sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak