Roladki z łososia z serem feta i szpiankiem duszonym na oleju rzepakowym

Roladki z łososia z serem feta i szpiankiem duszonym na oleju rzepakowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    200 g
  • ser feta

    200 g
  • chrzan

    0,5 łyżeczki
  • liście szpinaku

    garść
  • biały pieprz mielony

  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry łososia układamy na rozłożonej folii spożywczej. Staramy się aby nachodziły na siebie co ułatwi zwijanie.

Szpinak płuczemy i rozrywamy na małe kawałki. Na patelnię wlewamy trochę oleju i rozgrzewamy. Wrzucamy drobno posiekany ząbek czosnku i chwilę smażymy, po czym wsypujemy liście szpinaku. Dusimy aż liście stracą jędrność. Przyprawiamy odrobiną białego pieprzu. Studzimy.

Ser feta i chrzan wkładamy do wysokiego pojemnika i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.

Na ułożone plastry łososia wykładamy uduszony szpinak. Rozprowadzamy po całości, równą warstwą. Na niego wykładamy zmiksowany ser feta i rozsmarowujemy. Pomagając sobie folią, ścisło zwijamy roladę a końce podwijamy pod spód. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy pokrojone w plastry i ułożone na kawałkach ugotowanego na twardo jajka. Na półmisek dodatkowo układamy połówki cytryn.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

04.03.2017 21:24
Świetny, inny pomysł na zwykłego łososia.

Jolanta40

26.01.2015 22:23
jakie apetyczne danie !

Czarnula666

23.11.2014 12:38
Super przepis! Moje smaki :)

Ola1young

30.05.2014 13:23
fajne jedzonko

Katarzyna/kate1980

20.02.2014 20:41
świetny przepis

stokrotka

07.01.2014 22:40
świetny pomysł

Magda24

01.01.2014 12:03
pyszności roladki

Edith85

01.01.2014 09:51
moje smaki

halina17

31.12.2013 22:27
Smacznie wyglądają.

monikaT83

31.12.2013 21:28
super przekąska:) i przepięknie podana:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat