Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
orzechy włoskie 2 łyżki
łopatka wieprzowa 120 gram
podgardle surowe 50 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z orzechami

Udka posypujemy z obydwu stron solą, pieprzem oraz lekko papryką.

Mięso wieprzowe (łopatkę,podgardle i słoninę) mielimy w maszynce do mielenia dodając ząbek czosnku oraz pół cebuli. Do zmielonego mięsa dodajemy odrobinę soli i pieprzu oraz majeranek. Mieszamy dokładnie.

Farsz nakładamy na udka kurczaka i zawijamy w roladkę. (jeśli robimy roladkę z dodatkiem orzechów przed nałożeniem farszu , mięso z kurczaka posypujemy po wewnętrznej stronie posiekanymi orzechami na które nakładamy farsz)

Roladkę zawijamy dokładnie w folię spożywczą zawijając jej końce i wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy od 20-30 minut (w zależności od wielkości roladek). Ugotowane roladki wyjmujemy z folii i chwilę studzimy i kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.06.2017 17:29
ale też na inne okazje
Wiktoria29 17.06.2017 17:28
dziękuję.....
Ewa Wojtaszko 16.06.2017 22:12
świetne na rodzinny obiad
Konczi 16.06.2017 15:08
Smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak