Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kotlety schabowe
4 -
cebula czerwona
1szt -
bulion drobiowy
1/3szklanki -
olej
2łyżki -
masło
2łyżki -
sól
-
pieprz
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
papryka
3szt
Przepis i sposób przygotowania Roladki z kolorową papryką
Kroki postępowania
Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne. Strąki opłucz, osusz,pokrój wzdłuż w cienkie paski. Cebulę obierz, potnij w półplasterki. Na mięsie rozłóż po kilka paseczków papryki.
Komentarze (3)