Roladki z indyka ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1/2 kg
  • ogonówka brandenburska

    100 gram
  • śliwki suszone

  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć, pokroić na cienkie kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa. Powinny być takiej wielkości jak plasterki wędliny. Kotlety przyprawić bazylią i przyprawą do kurczaka (uwaga: ogonówka jest dość słona, więc ostrożnie z przyprawą do kurczaka). Na każdym kotlecie ułożyć plasterek ogonówki i dwie suszone śliwki. Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką. Gotować na parze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andrzej8 11.10.2013 17:26
super sprawa
matesko 11.10.2013 11:58
apetyczne i smaczne
joanna30 11.10.2013 10:13
Bardzo apetyczna fotka
dwa pokoje z kuchnią 11.10.2013 09:21
śliwka w mięsie to moje ulubione połączenie
Anna133 11.10.2013 08:16
połączenie skłądników cudowne
Magula 11.10.2013 08:04
świetne roladki
Stenka 11.10.2013 07:47
apetycznie wyglądają
Izabela9 11.10.2013 06:07
Pyszności. Lubię takie smakołyki.
jasiek 11.10.2013 00:57
pięknie się prezentuje
Mniam 11.10.2013 00:27
To musi być pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat