Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt - niewielki
  • sałata masłowa

    4-5 liści
  • pomidor malinowy

    1 szt
  • polędwica łososiowa

    4-5 plastrów
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

  • szczypiorek

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z bakłażana nadziane warzywami i polędwicą

Bakłażana kroimy na plastry około 3 mm, oprószamy przyprawą do ziemniaków i odstawiamy na 20 minut, następnie grillujemy na natłuszczonym ruszcie lub patelni grillowej po kilka chwil z dwóch stron - do odbicia rusztu na bakłażanowych plastrach. Sałatę, pomidora i szynkę kroimy w drobną kosteczkę, szczypior siekamy. Na każdy plaster nakładamy porcję sałaty, pomidora, szynki i szczypiorku - zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczkami. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

aniagdz 01.08.2015 16:42
fajna przekąska na imprezę :)
Malinka 29.07.2015 10:17
Na przekąskę super pomysł!
Catti 28.07.2015 19:49
wyglądają fantastycznie
Stenka 28.07.2015 14:20
ładne i smaczne
Benita 28.07.2015 14:11
Uwielbiam takie rarytasy
Pani Domu 28.07.2015 12:58
pęknie się prezentują
Ifa 28.07.2015 12:19
Ja też bym z chęcią zjadła :-)
sylwia_sl 28.07.2015 11:30
zjadłabym ze smakiem
ilka01 28.07.2015 10:08
pychota :)
olkaaa 28.07.2015 07:38
super propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat