Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
700 gram -
musztarda
7 łyżeczek -
ser żółty
6 plastrów -
papryka konserwowa
2 połówki -
ogórek kiszony
4 szt. -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
sól do smaku
-
skrobia ziemniaczana
1 łyżeczka -
woda zimna
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Roladki wieprzowe "Pychota"
Kroki postępowania



Gotowe roladki, podsmażyć na patelni aż się zrumieniają z obu stron. Następnie przełożyć je do rondelka bądź garnka o grubym dnie wraz z olejem. Patelnie opłukać wodą i wlać to do rondelka z roladkami. Przykryć i dusić ok. 30-40 min.
Przygotować zaklepkę i zrobić sosik.
Najlepiej kupić ser żółty już w plasterkach.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się