Roladki wieprzowe "Pychota"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    700 gram
  • musztarda

    7 łyżeczek
  • ser żółty

    6 plastrów
  • papryka konserwowa

    2 połówki
  • ogórek kiszony

    4 szt.
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól do smaku

  • skrobia ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto
Schab myjemy, wycieramy na sucho. Kroimy na dość grube plastry (ok. 2,5 cm). Rozbijamy jak na schabowe tyle że bardzo cienko. Na każdym schabowym nałożyć łyżeczkę musztardy i rozsmarować po całości. Paprykę i ogórka kroimy w małe plasterki. Następnie na środku kładziemy plaster sera, zginamy go i do środka sera wkładamy kilka plasterków papryki i ogórka.
Krok 2 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto
Ser składamy. Następnie składamy lewy i prawy bok.
Krok 3 - Roladki wieprzowe "Pychota" foto
Potem dolny bok, tworząc jakby kopertę, mocno ściskając zwijamy do końca. Na wierzchu posypujemy solą i pieprzem.
Gotowe roladki, podsmażyć na patelni aż się zrumieniają z obu stron. Następnie przełożyć je do rondelka bądź garnka o grubym dnie wraz z olejem. Patelnie opłukać wodą i wlać to do rondelka z roladkami. Przykryć i dusić ok. 30-40 min.
Przygotować zaklepkę i zrobić sosik.
paulette17
Najlepiej kupić ser żółty już w plasterkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 23.03.2015 10:34
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat