Roladki szparagowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    0.5 kg
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • szynka wieprzowa

    kilka plasterki
  • ser salami

    kilka plasterki
  • gęsta śmietana

    1 łyżka
  • jogurt

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sół, pieprz, oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, obrać, odkroić zdrewniałe końce. Gotować mniej więcej
18 minut w dużej ilości wody z solą i cukrem. Osączyć.
Plasterki szynki, łososia i sera-wszystkie razem lub osobno, salami
ponawijać na ostudzone szparagi. Ułożyć na talerzu.
Śmietanę, jogurt, paprykę i przyprawy wymieszać i polać powstałym
sosem roladki.
Można podawać ze świeżymi listkami bazylii

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 26.05.2011 09:33
Brzmi pysznie :)
eli82 31.01.2011 09:29
super przepis
iwona332 24.10.2010 00:18
super
Anna210 31.08.2010 14:14
wyglądaja na smaczne
RenataZ-et 23.08.2010 21:14
Same rarytasy!!
Monika193 23.08.2010 19:45
elegancka potrawa
plocia 23.08.2010 11:24
szparagów jeszcze nie jadłam i myślę że czas na ich spróbowanie
marzencia2007 22.07.2010 15:16
szparagi, łosoś, szynka ;) same smakołyki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat