Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
oliwa czosnkowa 1\2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1\2 łyzeczki
rzodkiewka 1 mały pęczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa do smażenia
natka pietruszki do dekoracji

Porada

4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z rzodkiewką

Plastry schabu delikatnie rozbić . Przygotowac marynate z oliwy czosnkowej i ziół prowansalskich oraz szczypty pieprzu.Mieso maczać w oliwie i odłozyć na 30 minut do lodówki.

Rzodkiewke pokroic w cienkie plastry.
Na każdy plaster schabu na srodku układac gesto rzodkiewkę. Zawijac , ewentualnie spiąć wykałaczką. Roladki obtaczac w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznago

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.11.2015 23:04
Interesujący pomysł:)
irenka 10.11.2015 20:28
fajny pomysł, na pewno pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak