Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Dzisiaj przygotowałam roladki ze schabu. Roladki wyszły bardzo smaczne a podsmażone pieczarki i ser dodały roladką pysznego i niepowtarzalnego smaku.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki na roladki

  • kotlety schabowe

    3 sztuki
  • pieczarki

    500 gramów
  • musztarda

    3 łyżki
  • żółty ser

    3 plastry
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat.
Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku.
Ostudzić.
Ostudzone podsmażone pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych.
Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego.
Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut.
Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut.
Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos.
Sos zabielić śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 19:46
dobre mieso.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat