Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki główne
-
schab bez kości
1/2 kg -
papryka czerwona
1/2 szt -
ser feta
90 g -
pomidory suszone Smak
kilka szt
Przyprawy
-
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Bazylia suszona Prymat
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
Dodatkowo
-
cebula
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone)
Kroki postępowania




Nieco odchudzona wersja obiadowa. W roladkach tłuszcz jest (z pomidorów, fety, schabu), ale dzięki ich pieczeniu znaczna jego część pozostała w naczyniu i została potem jeszcze odsączona. Z powodzeniem możemy je podać na uroczysty niedzielny obiad.![]()
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)